YHTEISTYÖSSÄ VERNADA X OMMELLINEN: IKEBANA-KUOSIMALLISTO – elokuu 2022

Vernada + Ommellinen
 

Aloitin kuosisuunnittelun opinnot syksyllä 2021 Tampereen kesäyliopiston kurssilla ja keväällä 2022 valmistui ensimmäinen pieni kuosimallisto, jonka teemaksi muotoitui Ikebana. Aiempi koulutustaustani on graafisessa suunnittelussa ja olin alalla 15 vuotta ennen täysipäiväseksi koruyrittäjäksi ryhtymistä. Tuo tausta ja koko elämän kestänyt luova tekeminen maalaamisen ja muiden kädentaitojen parissa on luonut hyvän pohjan myös kuosisuunnittelulle.

Kuosisuunnittelu ja erityisesti tekstiiliala omine erityispiirteineen on minulle kuitenkin aivan uusi aluevaltaus, siksi uuden yhteistyömalliston julkaiseminen jännitti erityisen paljon. Olen äärettömän kiitollinen Ommelliselle tästä mahdollisuudesta saada ensimmäiset kuosini juuri heidän mallistoonsa. Mielettömän hienoa, miten yhteistyö kotimaisten yritysten välillä voi synnyttää uusia ihania mahdollisuuksia!

 
IKEBANA -MALLISTON TARINA

Minua kiehtoo japanilainen estetiikka sekä graafiset muodot yhdistettynä luonnon ja kavillisuuden orgaanisiin muotoihin. Malliston suunnittelun lähtökohtana on kiehtova on japanilainen kukkienasettelun taidelaji, Ikebana. Sen periaatteena on yhdistää luonto ja ihmisyys kukkien sommittelun kautta. Herkän sommittelu tulee noudattaa osiensa “sielua”. Perinteinen ikebana edellyttää jopa tietynlaista hengitystapaa kasvinosia asetellessa, jotta asettelijan ja materiaalin välillä vallitsisi yhteys.

IKEBANA – VUOKKO
Myös tämän kuosin suunnittelussa pääsin tavallaan jonkinlaiseen, tasapainoiseen tilaan, jossa vuokon yksinkertaisen kauniit muodot ja muut herkät kasvielementit löysivät tasapainoiset paikkansa vaikkakin tällä kertaa vain tietokoneen ruudulla. Tämä kuosi erityisesti henkii hieman japanilaista estetiikkaa. Kontrastia tuo lehtien musta graafisuus.

IKEBANA – KRYSANTEEMI
Tämän kuosin kukat perustuvat suurempaan kukka-asetelmaan jonka sommittelu henkii ikebanan tyyliä. Aivan kuin kukat odottaisivat sitä hetkeä kuin ne herkästi asetellaan tasapainoiseen paikkaansa asetelmassa.
Runsas krysanteemi eli japaniksi kiku sai parikseen graafiset lehdet. Kuosia elävöittää pistemäisten tussiviivojen rytmit – kuin japanilaisen zen gardenin hiekkaan piirretyt viivat.

IKEBANA – KIVILLÄ
Mitä enemmän kasveja ja luontoa tutkii, sitä kiinnostavampia kuvioita ja muotoja löytyy. Niiden yhdistely tuo suunnitteluun loputtomasti mahdollisuuksia. Kun krysanteemi-kuosiin piirretyt kasvien osat odottivat vuoroaan päästä osasiksi asetelmaa, alkoi yksityiskohtien kauneus puhutella myös erillisinä kuvina. Tässä kuosissa yhdistyy meren huuhtomien kivien lempeät muodot ja kukkien moninaisuus kuin japanilaisessa puutarhassa. Mukana on myös veikeää käsin piirrettyä pisteviivaa.

IKEBANA – SYYSVUOKOT
Näiden kukkien asettelu vei mielen lempeään flow-tilaan ja asetelmat syntyivät helposti. Mustaksi muutettu eucalyptus-lehden näyttävä muoto toi voimakkaan kontrastin oranssina hehkuvan vuokon rinnalle. Vaaleat kukkaryppäät toivat asetelmiin herkkää tasapainoa.

LEHTI
Yksinkertaisen graafinen lehtikuvio on saanut inspiraatonsa Vernadan graafisista LEHTI-sarjan koruista. Lehti symboloi elämää, uusiutumista ja kasvua. Yksinkertaisessa muodossa on jotain viehkeää, mutta samalla myös rouheaa asennetta. Kaksi puolta, herkkä ja voimakas, niin kuin meissäkin.

 

IKEBANA-KORVAKORUT
Kuosien myötä tein myös saman sarjan korvakorumalliston, jonka on myynnissä sekä Ommellisen, että Vernadan valikoimissa. Mikä sen ihanampaa, kuin yhdistää pukeutumisessaan kahden kotimaisen yrityksen yhteensointuvat tuotteet!

Korvakorut löytyvät täältä Vernadan verkkokaupasta --> KLIK

  • Korvakorujen materiaali on laadukasta suomalaista, sertifioitua ja erityisesti laserleikkaukseen tarkoitettua koivuvaneria, joka on digipainettu ja laserleikattu Suomessa.
  • Tulostusväri on vesipohjainen, kestävä ja joustava, eikä sisällä ihmiselle tai luonnolle haitallisia ainesosia.
  • Tulostettu pinta on suojalakattu turvallisella vesiohenteisella ja leluhyväksytyllä lakalla.
  • Vanerin paksuus on 3 mm.
  • Kuvio on painettu molemmin puolin vaneriosaa.
  • Korvakorujen metalliosat ovat allergiavapaata ruostumatonta terästä (304).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *