Materiaalit

OIVALTAVAA KOTIMAISTA SUUNNITTELUA JA KÄSITYÖTÄ LAADUKKAISTA MATERIAALEISTA

Valmistan Vernada-korut piensarjoina tai uniikkeina yksittäiskappaleina laadukkaista korumetalleista, eurooppalaisia nahkanauhoista ja puuhelmistä. Koruissa kauniina yksityiskohtina ovat mm. Vernadan omat, puhuttelevat tekstielementit sekä laserleikatut osat. Näin voin tarjota asiakkaille erityisiä tuotteita, jollaisia ei saa muualta.

Vernadan nahkakorujen nahkanauhat ja laserleikatut nahkaosat ovat laadukasta naudannahkaa.

Suunnittelemani nahkaosat, sekä suurimman osan käyttämistäni nahkanauhoista valmistaa pienehkö, yli 100 vuotta toiminut nahka-alan yritys, joka on erikoistunut korukäyttöön tarkoitettuihin nahkatuotteisiin.

Nahka on kasviparkittua ja kromivapaata naudannahkaa. Viimeistelyyn ja värjäykseen käytetyt kemikaalit täyttävät EU:n REACH-kemikaaliasetukset.

 

Materiaalin alkuperä: EU

Viimeistelyyn ja värjäykseen käytettyjen kemikaalien alkuperämaa: Espanja

Valmistusmaa: Espanja.

Muut nahkanauhojen valmistajat:

Sun Enterprices, Almere, Alankomaat

Leta, Podova, Italia

 


Poronnahka

Vernadan valikoimissa käytetään joskus myös tupsuja, jotka on valmistettu pehmeästä, kotimaisesta poronnahkanauhasta.

 

Materiaalin alkuperämaa: Suomi

Poronnahan toimittaja: Kemin Nahkatarvike, Kemi, Suomi

TUTUSTU MYÖS KÄYTTÖ- JA HOITO-OHJEISIIN.

Vernada® Design EKO on ekologinen korkkikorumallisto.

Korkki on uusiutuva luonnonmateriaali, jota kerätään korkkitammesta puuta vahingoittamatta. Se on kestävä, likaa ja vettä hylkivä, ja miellyttävän tuntuinen.

Korkki liimataan suikaleista tukikankaaseen luonnonmukaisella liimalla. Korkkikorut sopivat myös vegaaneille.

Materiaalin alkuperä: Portugali

Korkkinauhojen toimittaja: Nikolis Group, Ateena, Kreikka

TUTUSTU MYÖS KÄYTTÖ- JA HOITO-OHJEISIIN.

 

PUUHELMET
Käytän Vernadan puuhelmikoruissa pääasiassa laadukkaita tsekkiläisiä puuhelmiä. Helmet sorvataan yksitellen, värjätään laadukkailla ja turvallisilla väreillä ja viimeistellään lakkaamalla värinkestäyyden parantamiseksi.

Helmet täyttävät eurooppalainen tuoteturvallisuusstandardin SFS-EN 71-3 vaatimukset.

Materiaali: pyökki. Puulla on kestävästä metsän hoidosta kertova PEFC/FSC-sertifaatti.

Materiaalin alkuperä: EU.

Helmien valmistus: Preciosa, Jablonec nad Nisou ,Tsekki, EU

 

PUURIIPUKSET
Monitoimisarjan itsesuunnitellut riipukset ja saman sarjan korvakorut on laserleikattu lähituotantona Pohjanmaalla. Materiaali on koivulautaa.

Valmistus: SK Puiset, Suomi

Pyöreät, vaneriset perusosat toimittaa ateenalainen Nikolis Group, Kreikka.

 

TUTUSTU MYÖS KÄYTTÖ- JA HOITO-OHJEISIIN.

Käytän Vernadan koruissa käytettyjen metallisten korunosien hankintaan sekä valmistuttamiseen luotettavia, eurooppalaisia alihankkijoita, joiden kanssa minulla on pitkäaikainen ja hyvä kumppanuus.  Metalliosat täyttävät EU:n nikkeli, lyijy- ja kadmiumpitoisuussuositukset ja käyttökokemukset materiaaleista ovat olleet erittäin hyviä: pinnan kestävyys on parempi kuin perinteisen pukukorulaatuisen hopeoinnin kestävyys.

Kaikki Vernadan hopeoidut korunosat, lukuunottamatta hopeoituja ketjuja, on pinnoitettu erittäin laadukkaalla hienohopealla (999 hopea, eli 99,9 % hopea). Hienohopea on hieman Sterling-hopeaa pehmeämpää, sillä siinä ei ole juurikaan seosmetalleja ja näin ollen myös hyvin turvallinen. Hienohopeituja korunosia ovat kaikki Vernadan koruissa käyttämäni hopeoidut perusosat sekä itsesuunnittelemani tekstielementit. Hienohopean pinta on hieman mattapintainen. Pinnoitettavat perusmateriaalit ovat pääasiassa sinkkipohjainen metalliseos ja messinki. Osat ovat nikkelittömiä, lyijyttömiä ja kadmiumittomia ja täyttävät EU:n REACH-vaatimukset kemikaaleille. Valmistaja mittaa raaka-aineen koostumuksen XRF-mittauksilla.

Pinnoitusprosessissa käytetään suljetun kierron menetelmää, jossa laitoksen jätevedenpuhdistus mahdollistaa puhdistetun veden kierrättämisen prosessissa yhä uudelleen. Haihdutusmenetelmällä tehtävässä puhdistuksessa syntyvä jäte toimitetaan asianmukaisesti lisensoidulle jätteenkäsittelylaitokselle.

Vernadan koruissa käytetyt hopeoidut ketjut ovat pinnaltaan kiiltäviä, elektrolakattuja ketjuja. Elektrolakkaus suojaa ketjua sekä tummumiselta, että kulumiselta. Ketjuissa pinnoitettu perusmateriaali on messinki.

Hienohopeoitujen osien valmistus: Ateena, Kreikka.
Valmistajalla on sertifikaatti, jossa sertifioitu metalliosien sisältävät materiaalit ovat EU:n REACH-asetuksen mukaisia. Valmistajalla on suljettu vedenkierto ja veden puhdistus valmistusprosessissa.

Hopeoitujen ketjujen valmistus: Roman Camps S.L., Menorca, Espanja
Valmistajalla on sertifikaatti, jossa sertifioitu metalliosien sisältävät materiaalit ovat EU:n REACH-asetuksen mukaisia.

 

TUTUSTU MYÖS KÄYTTÖ- JA HOITO-OHJEISIIN.

Ruostumattomalla teräksellä on hyvä kulutuksen ja tummumisen kestävyys, joten käytän sitä Vernada Design –teräskoruissa vaihtoehtona laadukkaille hopeoiduille tai hopeaosille mm. ketjuissa ja korvakoruissa.

Ruostumattomaksi teräkseksi kutsutaan terässekoitetta, jossa on vähintään 11,5 painoprosenttia kromia. Kromi synnyttää metallin pintaan kromioksidikerroksen, joka estää pintaa ruostumasta. Nikkeliä lisätään ruostumattomaan teräkseen vahvistamaan muutoin haurasta metallia.

Kaikki ruostumattomat teräkset eivät kuitenkaan sovellu korukäyttöön. Vernadan koruissa käyttämäni ruostumattomat teräslaadut ovat korukäyttöön soveltuvia teräksiä (316, 316L ja 304), ja näitä teräslaatuja käytetään koruissa yleisesti, koska ne sopivat suurimmalle osalle väestöstä. Näistä virallisesti vain 316L on kirurginterästä, vaikka usein myös näitä muita laatuja kutsutaan sillä nimellä. Myös koruteräkset sisältävät aina kuitenkin pieniä määriä nikkeliä ja voivat aiheuttaa oireita herkimmille nikkeliallergisille, vaikka kromin ansiosta nikkeli ei helposti liukene iholle. 

Hankin teräsosia harvoin suoraan ulkomailta ja vain silloin, jos vastaavaa osaa ei löydy kotimaiselta myyjältä. Lähes kaikki ruostumattomat teräsosat ovat alkuperältään kiinalaisia. Valitsemani kotimaiset myyjät huolehtivat itse tuotteiden testauksesta ja varmistavat, että osat täyttävät EU:n REACH-säädösten vaatimukset.

Jos joudun hankkimaan teräsosia suoraan Kiinasta, teetän niille XRF-analyysin kotimaisella alihankkijalla ennen käyttöönottoa, jotta voin olla varma tuoteturvallisuudesta.

Teräsosien valmistus: Kiina

Toimittajat:
Steely Pop, Suomi
Korutarvike.com, Suomi
Nikolis Group, Ateena, Kreikka
Sun Enterprices, Almere, Alankomaat

TUTUSTU MYÖS KÄYTTÖ- JA HOITO-OHJEISIIN.

Vernadan ruusukullatuissa ja kullatuissa koruissa käytän saman, luotettavan valmistajan pinnoitettuja korumetalliosia kuin hienohopeoiduissa osissa. Pinnoitettava perusmateriaali on sinkkipohjainen metalliseos ja osat ovat nikkelittömiä, lyijyttömiä ja kadmiumittomia ja täyttävät EU:n REACH-vaatimukset kemikaaleille. Valmistaja mittaa raaka-aineen koostumuksen XRF-mittauksilla.

24K kultaus= 10 % Au
8K kultaus= 80 % Au 1 % In, 12 % Fe
Ruusukulta = 80 % Au, 20 % Cu

Ruusukullatuissa ja kullatuissa korvakoruissa koukut ovat joko kullattua tai ruusukullattua Sterlling-hopeaa (tai joissakin vanhemmissa malleissa nikkeli-, lyijy- ja kadmiumvapaata messinkiä.)

Kullattujen koruosien valmistus: Ateena, Kreikka

Sterling-hopeisten ruusukullattujen ja kullattujen osien valmistus: Silvexcraft, EU

TUTUSTU MYÖS KÄYTTÖ- JA HOITO-OHJEISIIN.

Korvakoruissa käytän korkealaatuista, nikkelitöntä Sterling-hopeaa, eli 92,5 %:sta hopeaa muiden hyväksi havaittujen vaihtoehtojen ohella. Hopea on yleisesti turvallinen, steriili materiaali koruissa, mutta joskus harvoin henkilöt voivat olla allergisia esimerkiksi hopean seosaineille.

Hopean alkuperä: EU

Sterling-hopeisten osien valmistus: Silvexcraft, EU

TUTUSTU MYÖS KÄYTTÖ- JA HOITO-OHJEISIIN.

Niobium   Niobium on allergiavapaa ja turvallinen alkuaine, jota käytetään koruissa sekä mm. lääketieteellisissä laitteissa , kuten sydämentahdistimissa, sillä niobium on reagoimaton (Lähde: Wikipedia). Joihinkin Vernadan korvakorumalleihin on tilattavissa vaihtoehtoinen titaani-koukku.

Niobium-osien valmistus: Tierracast Kalifornia, USA

Niobium-osien toimittaja: Helmikauppa.com

TUTUSTU MYÖS KÄYTTÖ- JA HOITO-OHJEISIIN.

Titaani on turvallinen ja allergisoimaton korumetalli nikkeli- ja muille allergisille. Sitä käytetään mm. tekonivelissä sekä luunmurtumien korjaamisessa tarvittavissa levyissä ja ruuveissa (Lähde: Wikipedia).

Käytän titaanitapillisia korvisosia pääasiassa hienohopeoiduissa korvakoruissa. Joihinkin korvakorumalleihin on tilattavissa myös vaihtoehtoinen titaani-koukku.

Titaanikorvisosien toimittaja: Ateena, Kreikka.

TUTUSTU MYÖS KÄYTTÖ- JA HOITO-OHJEISIIN.

 

Käytän muutamissa korumalleissa korkeasta laadustaan tunnettuja Swarovskin kristalleja, jotka liimataan korupohjaan. Myös muutamissa nahkanauhoissa on käytetty Swarovskin kristalleja

Valmistaja: Swarovski (www.swarovski.com), EU

Digipainettujen vanerikorujen materiaali on laadukasta suomalaista, sertifioitua ja erityisesti laserleikkaukseen tarkoitettua koivuvaneria, joka digipainetaan ja laserleikataan Suomessa.

Tulostusväri on vesipohjainen, kestävä ja joustava, eikä sisällä ihmiselle tai luonnolle haitallisia ainesosia.

Tulostettu pinta on suojalakattu turvallisella vesiohenteisella ja leluhyväksytyllä lakalla.

Vanerin paksuus on 3 mm.

Kuvio on pääsääntöisesti painettu molemmin puolin vaneriosaa.

Valmistusmaa: Suomi