Materiaalit

OIVALTAVAA KOTIMAISTA SUUNNITTELUA JA KÄSITYÖTÄ LAADUKKAISTA MATERIAALEISTA

Valmisamme Vernada-korut piensarjoina tai uniikkeina yksittäiskappaleina. Materiaaleina käytämme laadukkaita hopeoituja ja muita pinnoitettuja korumetalleja, ruostumatonta koruterästä, puu-, makeanveden-, southsea- ja kristallihelmiä sekä laadukkaita eurooppalaisia nahkanauhoja. Koruissa kauniina yksityiskohtina ovat mm. Vernadan omat, puhuttelevat tekstiosat sekä laserleikatut riipukset. Näin voimme tarjota asiakkaillemme erityisiä tuotteita, jollaisia ei saa muualta.

Korumetallit

Käytämme metallisien korunosiemme hankintaan sekä valmistuttamiseen luotettavia eurooppalaisia alihankkijoita, joiden kanssa meillä on pitkä ja hyväksi havaittu yhteistyö. Nämä valmistajat valmistavat sekä itse suunnitelemamme korunosat, että korujen muut perusosat. Koruissamme käytetyt hienohopeoidut, ruusukullatut ja kullatut metalliosat täyttävät EU:n nikkeli, lyijy- ja kadmiumpitoisuussuositukset. Ruostumattomat teräsketjut ja -osat tulevat Aasiasta ja ovat EU:n säädösten mukaisia (teräkset ovat ruostumatonta korukäyttöön soveltuvaa terästä: 316, 316L tai 304). Testaamme mahdollisilta uusilta toimittajilta tulevat osat itse pistokokein nikkelin ja lyijyn osalta sekä varmistaaksemme tuotteiden turvallisuuden käytämme tarvittaessa RXF-testauksessa kotimaista alihankkijaa. Suurin osa Vernadan metallisista korunosista on erittäin laadukkaita hienohopeoituja osia sekä kiiltäviä, hopeoituja ja elektrosuojalattuja ketjuja. Käyttökokemukset molemmista materiaaleista ovat olleet erittäin hyviä, pinnan kestävyys on parempi kuin perinteisen pukukorulaatuisen hopeoinnin kestävyys. Vaikka hopeointi on laadukas, ei pinnan kulumiselta voi kuitenkaan täysin välttyä. Ajan myötä pinnoitteen alta voi tulla esiin kellertävä messinki tai punertava kupari. Jonkin verran pinnan kulumiseen voi vaikuttaa käyttäjän ihon pH tai korun ohjeiden vastainen käyttäminen (kosteus tai kemikaalit). Muita pinnoitettuja metalliosia ovat kullatut ja ruusukullatut korumetallit, joista Vernadan omat korunosat suojalakataan. Myös Vernadan vanhemmat kiiltävästi hopeoidut omat korunosat suojalakataan ja ne säilyvät mallistossa mukana niin kauan kuin osia riittää, eli jossain vaiheessa ne poistuvat kokonaan valikoimista. Korumetallit voivat myös tummua käytössä, mutta ovat puhdistettavissa esim. hopeanpuhdistusliinalla. Lue puhdistuksesta lisää korujen käyttö- ja hoito-ohjeet -sivulta.

Korvakorujen koukut

Hopeoiduissa korvakoruissa käytämme vain 925 Sterling-hopeisia koukkuja tai titaanitappeja. Sterling-hopeassa on 92,5%:sta hopeaa, joten sitä sanotaan myös 925-hopeaksi Sterling-hopea on turvallinen materiaali korvakoruissa, mutta joskus harvoin henkilöt voivat olla allergisia hopealle. Myös titaani on allergiavapaa, turvallinen korumetalli myös jalometalliallergisille. Ruusukullatuissa ja kullatuissa korvakorujen koukut ovat joko paksulla pinnoitteella (GoldFilled tai RoseGoldFilled) tai normaalilla pinnoitteella (kultauksella, ruusukultauksella) pinnoitettua messinkiä (nikkeli-, lyijy- ja kadmiumvapaa). Teräskorvakoruissa on turvalliset, allergiavapaat niobiumkoukut. Niobium on turvallinen allergiavapaa alkuaine, jota käytetään mm. lääketieteellisissä laitteissa kuten sydämentahdistimissa.

Ruostumaton teräs 304 ja 316

Ruostumatonta koruterästä käytämme mm. myVernada-kuva- ja tekstikoruissa ja niiden ketjuissa sekä muissa Vernada Design –teräskoruissa. Ruostumattomaksi teräkseksi kutsutaan terässekoitetta, jossa on vähintään 11.5 painoprosenttia kromia. Kromi synnyttää metallin pintaan kromioksidikerroksen, joka estää pintaa ruostumasta. Ruostumattoman teräksen pinnan naarmuuntuessa se korjautuu itsestään kun pintaan syntyy uutta kromioksidi-pintaa, joka estää pintaa taas ruostumasta. Mitä suurempi määrä kromia, sitä parempi ruostumisen estökyky teräksellä on. Myös muita metalleja lisätään seokseen niiden tuomien ominaisuuksien takia. Mm. nikkeliä lisätään ruostumattomaan teräkseen vahvistamaan muutoin haurasta metallia. Ruostumaton teräs on väriltään harmaampaa kuin hopea. 316 ja 316L kirurginteräksillä on kovempi ruostumattomuudenkestokyky kuin 304 teräksellä. Näitä kirurginteräksiä käytetään koruissa yleisesti, koska ne sopivat suurimmalle osalle väestöstä. Ne sisältävät kuitenkin pieniä määriä nikkeliä (8-10.5%), joten voivat aiheuttaa oireita herkille nikkeliallergisille. Esim. kaikki ruostumattomat teräsketjumme ovat 316-terästä. 304 ruostumattomalla teräksellä on hyvä kulutuksen ja tummumisen kestävyys ja siksi sitä käytetään yleisesti ruokateollisuudessa ja samasta syystä myös koruissa. Se sisältää 18-20% kromia, 8-10.5% nikkeliä. Tämän vuoksi herkät nikkeliallergiset voivat saada allergisia oireita, koska mm. hiki aiheuttaa ajan myötä nikkelin liukenemista. 304-terästä käytämme joissakin riipusmalleissa.

Tsekkiläiset puuhelmet

Käytämme Vernadan monitoimikoruissa paljon laadukkaita tsekkiläisiä puuhelmiä. Nämä sorvataan yksitellen pyökistä, värjätään laadukkailla ja turvallisilla väreillä ja viimeistellään lakkaamalla, mikä parantaa niiden värinkestävyyttä. Puuhelmen maalipinta voi kuitenkin kulua vähitellen käytössä johtuen mm. ihon epäpuhtauksista, hiestä ja kosmetiikasta ja mekaanisesta hankaamisesta.

Puuriipukset

Monitoimisarjan itsesuunnitellut riipukset ja saman sarjan korvakorut valmistutetaan alihankintana täällä Pohjanmaalla laserleikkaamalla ohuesta koivulaudasta. Laserleikatusta koivusta valmistetut korvakorut ovat näyttäviä, mutta ihanan kevyitä käyttää. Laserleikatut riipukset ovat näyttävä osa monitoimikorujen kokonaisuutta.

Nahka

Vernadan nahkakorujen nahkanauhat ja laserleikatut nahkaosat ovat aitoa nahkaa. Koruissamme käytetyt nahat ovat laadukkaita, EU-direktiivien mukaista, kromivapaita, eurooppalaista tuotantoa. Erityisesti vaaleat, luonnonväriset nahkanauhat voivat tummua käytössä ja pintavärjätyt nahat (esim. kiiltävät metalliväreillä pinnoitetut nahkanauhat) patinoituvat vähitellen käytössä, kun alkuperäinen väri vähitellen kuluu esim. mekaanisen hankauksen tai kastumisen takia. Nahka ei aina välttämättä ole tasaisen sileää, koska se on luonnon materiaalia. Pienet epätasaisuudet kuuluvat asiaan. Joissakin Vernadan tupsukoruissa käytetään synteettistä mokkanauhaa, sillä se on siistimpää kuin aito mokkanauha. Vernadan valikoimissa on myös tupsukoruja, jotka on valmistettu pehmeästä, kotimaisesta poron nahasta.

Makeanvedenhelmet

Käytämme koruissa jonkin verran viljeltyjä makeanveden helmiä. Luonnostaan helmissä on luonnonvalkoisen, persikan ja mauven sävyjä, mutta suurin osa helmistä värjätään tai valkaistaan. Makeanvedenhelmiä viljellään istuttamalla simpukkaan jopa 50 simpukankuoren palasta, joiden ympärille simpukka erittää helmiäisainetta. Helmiä kasvatetaan kaksi-kolme vuotta, jonka jälkeen ne lajitellaan laadun mukaan. Helmien laatuun vaikuttaa muoto (mitä pyöreämpi, sitä arvokkaampi), pinnan tasaisuus ja kiilto. Nykyään arvostetaan paljon myös muita muotoja, kuin perinteistä pyöreää helmeä, joten valikoimissa on mm. perunan muotoisia, uraisia barokki-, nugetti, rondelli- ja jyvän muotoisia helmiä sekä erikoisia litteitä heishi-helmiä.

South Sea Shell -helmet

Nämä ovat erittäin kauniita osterin kuoren helmiäisestä valmistettuja helmiä. Helmet on pinnoitettu värjätyllä aidolla helmiäispölyllä ja ovat siksi pinnaltaan saman näköistä lasihelmeä kestävämpiä. Ja helmen hohto on kuin aidossa makeanveden helmessä. Käytämme South Sea Shell –helmiä luksusmallistossamme.

Lasi- ja kivihelmet

Mallistojemme koruissa on melko vähän kivi- ja lasihelmiä. Koruissamme olevissa kristallilasiriipuksissa olevat kristallit ovat suurimmaksi osaksi Swarovskin kristallikapusseja. Myös muita lasisia kristallihelmiä tai strasseja voi olla joissakin korumalleissa. Kivihelmet ovat yleensä värjättyjä kivihelmiä, mutta osassa on erittäin kauniit luonnonsävyt. Kivihelmet voivat olla erilaisia akaatteja, howliittia, onyxia, laavakiveä, hematiittia, jaspista ja jadea, jonkin verran synteettistä mustakiveä sekä opaliittia.