FAQ / Usein kysytyt kysymykset

Mittaa ranne ihonmyötäisesti mittanauhalla siitä kohti, jossa koru tulee olemaan. Jos mittanauhaa ei ole käytettävissä, ota ohutta lankaa ja mittaa ranne sillä. Mittaa langan pituus esim. viivottimella. Ole huolellinen, sillä 1 cm:n heitto ranteen ympäryksessä tarkoittaa jo seuraavaa kokoa. Korun pituuteen ei lasketa ylimääräistä väljyyttä, vaan pelkkä ranteen ympärysmitta riittää. Sopiva väljyys lisätään valmistusvaiheessa. Älä ota mittoja myöskään toisista koruista, kelloista tms., koska korunmateriaalin paksuuden ja erilaisten lukkojen takia korujen pituudet vaihtelevat. Korun kokonaispituus vaihtelee mallin mukaan (esim. onko koru kieputettava ja yksinkertainen malli). Korun ja ranteen väliin tulee jäädä hieman (noin yhden tai kahden sormen verran) väljyyttä/liikkumavaraa. Kun nahkakoru pehmenee käytössä, liian pitkä koru alkaa roikkumaan kämmenen päällä. Jos olet ostamassa korua lahjaksi ja ranteen ympärysmitta ei ole tiedossa, on valikoimassa myös jonkin verran jatkoketjullisia malleja, jotka sopivat useamman kokoiselle ranteelle. Erikseen on myös jatkoketjutuote, jolla voit tilata jatkoketjun tiettyihin korumalleihin. Jos et löydä haluamaasi kokoa valikoimista, ota yhteyttä: info@vernada-puoti.fi . Suurimmasta osasta Vernadan valikoiman koruista voidaan valmistaa, myös pidempiä tai lyhempiä malleja.

Kyllä. Veradan käyttämät metalliosat täyttävät EU:n REACH-suositukset niin nikkelin, mutta myös kadmiumin ja lyijyn osalta. Käytämme omien metallisien korunosiemme valmistukseen luotettavia eurooppalaisia alihankkijoita. Myös muut koruissamme käytetyt hienohopeoidut, ruusukullatut ja kullatut metalliosat tulevat samoilta valmistajilta ja täyttävät EU:n nikkeli, lyijy- ja kadmiumpitoisuussuositukset. Suurin osa ketjuistamme tulee eurooppalaiselta säädökset täyttävältä toimittajalta ja murto-osa muista osista tulee Aasiasta ja myös ne ovat EU:n säädösten mukaisia. Testaamme korunosia myös itse pistokokein nikkelin ja lyijyn osalta sekä käytämme ulkopuolista XRF-testaajaa varmistaaksemme tuotteiden turvallisuuden. Ruostumattomat teräskorumme tehdään säädökset täyttävästä 304-, 316 tai 316L-teräksestä.

Kyllä. Vernadan hinta-laatusuhdetta pidetään erittäin hyvänä. Käytämme paljon aikaa tuotteiden suunitteluun ja laadukkaiden korumateriaalien hankintaan. Jo tuotteen suunitteluvaiheessa huomioidaan, että koru pysytään valmistamaan laadukkaasti ja huolella. Vernadan käyttämät metalliosat ovat hienohopeoituja osia sekä kiiltäviä, hopeoituja elektronisesti lakattuja ketjuja. Myös käyttämämme puuhelmet ja nahkanauhat ovat laadukkaita ja lähes tulkoon kaikki materiaali tulee eurooppalaisilta valmistajilta tai osa myös kotimaasta, mikä takaa hyvän ja tasaisen laadun. Jos koru jostain syystä särkyy, kannattaa ottaa yhteyttä korun korjaamiseksi (info@vernada-puoti.fi).

Käyttökokemukset käyttämistämme materiaaleista ovat olleet hyviä – pinnan kestävyys on parempi kuin perinteisen pukukorulaatuisen hopeoinnin kestävyys. Ahkerassa käytössä kuluminen on kuitenkin mahdollista. Vaikka hopeointi on laadukas, ei pinnan kulumiselta voi kuitenkaan aina täysin välttyä. Ajan myötä pinnoitteen alta voi tulla esiin kellertävä messinki tai punertava kupari. Jonkin verran pinnan kulumiseen voi vaikuttaa käyttäjän ihon pH taikorun ohjeiden vastainen käyttäminen. Muita pinnoitettuja metalliosia ovat kullatut ja ruusukullatut korumetallit, jotka voivat joskus kulua hopeaoitua helpommin. Vernadan vanhemmat kiiltävästi hopeoidut omat korunosat suojalakataan ja ne säilyvät mallistossa mukana niin kauan kuin osia riittää, eli jossain vaiheessa ne poistuvat kokonaan valikoimista. Korumetallit voivat myös tummua käytössä, mutta ovat puhdistettavissa esim. hopeanpuhdistusliinalla. Lue puhdistuksesta lisää korujen käyttö- ja hoito-ohjeet -sivulta. Lisää tietoa materiaaleista täältä.

Voitte ostaa Vernada-koruja Vernadan omasta verkkokaupasta, Vernadan jälleenmyyjiltä eri puolilta Suomea sekä messuilta. Myös Vernadan omalla korupajalla Mustasaaressa voi sopimuksen mukaan tulla poikkeamaan.

Pyrimme toimittamaan tilaukset postiin mahdollisimman nopeasti 2-3 päivän kuluessa, kuitenkin enintään 7 arkipäivän aikana. Koska korut valmistetaan käsin, ei nettikaupan saldo ei välttämättä tarkoita valmiiden korujen määrää, vaan myös kyseiseen määrään riittäviä tarvikkeita, joista tuotteet valmistetaan tilauksien mukaan. Ota huomioon, että sesonkiaikaan tilaukset saattavat tarvita pidemmän toimitusajan (äitienpäivä, isänpäivä, joulu, kevään valmistujaiset jne.). Mahdollisista muutoksista toimitusajoissa esimerkiksi loma-aikoina, ilmoitamme verkkokaupan etusivulla ja Vernadan Facebook-sivulla. Yleensä verkkokauppa pysyy loma-ajan auki, mutta tilauksien toimitukset alkavat loma-ajan jälkeen. Posti toimittaa kirjelähetykset perille noin kahden arkipäivän kuluessa postituksesta. Lue muut toimitusehdot täältä.

Koska Vernadan korut valmiilla teksteillä ovat olleet kovin suosittuja, olemme valitettavasti jättäneet metalliin kaiverretut mittatilausteksti- ja kuvakorut on toistaiseksi pois valikoimista. Yhtenä vaihtoehtona on nahkanahaan kuvioitu teksti. Lue lisää täältä.

Vernadalta löytyy kattavat käyttö- ja hoito-ohjeet täältä.

Monitoimikorut ovat Vernadan monikäyttöisimpiä koruja. Voit käyttää korua sellaisenaan, mutta voit myös koota uusia yhdistelmiä kiinnittämällä koruja yhteen. Samanlaisten lukkojen ansiosta korujen ja näppärien lisäosien yhteen kiinnittäminen käy helposti. Lue lisää täältä.

Voit liittyä Vernadan VIP-jäseneksi. Liittymisen yhteydessä saat alennuskoodin ensimmäiseen tilaukseesi. VIP-jäsenet saavat sähköpostitse toimitettavan jäsenkirjeen, jossa on uutuuksia, tarjouksia yms.  Liity täältä

Vernada vekkosivuilla on blogi, jossa on lisätietoa.

Suosituimmat tuotteet