VASTUULLISUUS

Turvallisia ja kestäviä koruja

Vernada Oy suunnittelee ja valmistaa oivaltavia koruja huolella valituista luonnonmateriaaleista, kestävällä toimintatavalla.

Vernada on minun eli Anne Vuorelan vuonna 2009 perustama yhden naisen yritys. Minulle tärkeää on, että koruni tuovat iloa, mielihyvää ja voimaa sekä ovat kestäviä ja turvallisia käyttää. Koruilleni ominaista ovat mm puhuttelevat, metalliin kaiverretut tekstit, sekä laserleikatut nahka- ja puuosat. Valmistan koruja piensarjoina, tai uniikkeina yksittäiskappaleina.

Vernadalla on Design from Finland -merkki tunnuksena suomalaisesta, ammattimaisesta, vastuullisesta ja käyttäjälähtöisestä muotoilusta (lue lisää). Vernadalle myönnetty Avainlippumerkki kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa ja työllistää Suomessa (lue lisää).

Design From Finland ja Avainlippu-merkki

Vernadalle myönnetty sekä Design from Finland – että Avainlippumerkin käyttöoikeus.

Ajatuksella suunniteltu

Suunnittelen kaikki Vernada-korut itse. Korusuunnittelu ei ole vain muodon visioimista, vaan korun kestävyyteen ja turvallisuuteen vaikuttavat olennaisesti materiaalivalinnat ja korun rakenne.

Koruni sisältävät valmiiden koruosien lisäksi itse suunnittelemiani osia. Käytän koruosien suunnitteluun ja materiaalihankintaan paljon aikaa, jotta voin seistä tuotteideni takana. Vuosien kokemus sekä suunnittelijana, että valmistajana auttaa kehittämään korujen oivaltavia ratkaisuja ja hiomaan valmistusmenetelmiä.

Suunnittelen osat palvelemaan useammassa eri käyttötarkoituksessa, jolloin materiaalin käyttö on mahdollisimman tehokasta. Kestävyyden ja turvallisuuden lisäksi materiaalin säästö onkin suunnittelun, ja myös valmistuksen, tärkeä periaate.

Turvallisuus

Kaikki Vernada-korut ovat luonnollisesti nikkeli-, lyijy- ja kadmiumvapaita, ja nahka kromitonta.

Turvallisuus huomioidaan korujen suunnittelussa paitsi materiaalivalinnoissa, myös korujen rakenteessa. Esimerkiksi Vernada- koruissa liima ei koskaan ole ihokontaktissa, vaan tarvittavat liimaukset ovat aina piilossa metalliosien sisällä tai alla. Korvakoruihin on saatavilla vaihtoehtoisia materiaaleja korvan läpi menevään koukkuun tai tappiin, jolloin voidaan huomioida asiakkaiden erilaiset allergiat ja herkkyydet.
Avainkoruihin on saa vaihtoehtona turvalukon, joka avautuu hätätilanteessa, jos koru jää kiinni (Osassa mallleista suoraan valittava vaihtoehto, osasssa mittatilauksesta tehtävä muutos).

Valmistettu käsityönä Suomessa

Valmistan korut käsityönä työpajallani Mustasaaressa, Pohjanmaalla.

Käsityönä tehdessä voin käyttää materiaalit tarkoin ja hyödyntää hukkapalat luovasti esimerkiksi uusissa korumalleissa. Ylijäämämateriaalia valmistuksessa syntyy vain vähän. Satunnaiset ylijäämät lahjoitan askartelukäyttöön esimerkiksi päiväkodeille.

Takuu, huolto ja korjaus

Korut kuluvat käytössä sekä mekaanisesti, ihokosketuksessa, että esimerkiksi kosmetiikan kemikaalialtistuksen vuoksi. Korujen käyttöikää voi pidentää käyttämällä ja huoltamalla korua ohjeiden mukaisesti.

Käyttö- ja hoito-ohjeet toimitetaan korujen mukana ja ne löytyvät myös Vernadan verkkosivuilta. (Käyttö- ja hoito-ohjeet)

Tarkistan jokaisen korunosan valmistusvaiheessa. Joskus on kuitenkin mahdollista, että koru särkyy piilevän vian tai kovan käytön vuoksi. Tällöin korun voi toimittaa korjattavaksi. Korjaus on tapauskohtaisesti maksutonta takuukorjausta, tai maksua vastaan tehtävää huoltotyötä.

Laadukkaat materiaalit

Vernada-korujen materiaaleina käytän pinnoitettuja korumetalleja, ruostumatonta koruterästä (304, 316 ja 316L) sekä laadukkaita eurooppalaisia nahkanauhoja ja puuhelmiä. 

Laatukriteerini materiaaleille ovat tiukat ja olen tehnyt paljon taustatyötä löytääkseni koruosille parhaat mahdolliset toimittajat ja valmistajat. Olen valinnut vastuulliset eurooppalaiset yhteistyökumppanit, joiden kanssa olen voinut keskustella toiveistani ja laatuvaatimuksistani niin kestävyyden, kuin tuoteturvallisuudenkin suhteen.

Lue lisätietoja materiaaleista.

Toimitus ja pakkaukset

Pyrin Vernadan toiminnassa pakkausmateriaalin vähentämiseen ja muovittomaan pakkaamiseen.

Korupakkaukset

Pääosa korva- ja kaulakoruista pakataan kartonkisiin rasioihin ja suurin osa rannekoruista Westpack Eco puuvillaisiin korupusseihin.

Pakkaukset eivät sisällä hapettavia kemikaaleja, joten koruja voi säilyttää omassa pakkauksessaan. Pakkauksessa säilytettynä korut säilyvät kirkkaina, kiiltävinä ja tummentumattomina pidempään.

Pakkaukset: Westpack ja Napakka

Verkkokaupan toimitukset

Verkkokaupan tilaukset toimittaa Posti. Posti lähtee pääsääntöisesti matkaan pajani seinässä olevasta postilaatikosta, joten kuljetuksia postittamista varten tehdään vain erityisen kiireellisissä tapauksissa tai muun asioinnin ohessa.

Postituspakkauksina käytetään kartonkisia pakkauksia, sekä valmiiksi painettuja kirjekuoria.

Asiakastilauksissa ei käytetä kuplamuoveja, vaan silkkipaperi suojaa lähetyksiä kolhuilta.

Pakkausmateriaalit: Napakka, Westpack ja Posti

Jatkuva oppiminen

Minulla on halu oppia uutta, kehittyä ja uudistua asiakkaitani kuunnellen. Pienet valinnat ja jatkuvat uudistukset vievät Vernadan toimintaa yhä vastuullisempaan suuntaan.

Kehitän osaamistani aktiivisesti mm. vastuullisuuskoulutuksessa ja jatkan keskustelua materiaalitoimittajien kanssa läpinäkyvyyden lisäämiseksi.