21.4.2021 – Vastuullisuus

I made your jewellery

I MADE YOUR JEWELLERY

Tällä viikolla vietetään taas Vaatevallankumouksen teemaviikkoa, joka herättelee kysymään vaatteiden ja muiden muotituotteiden alkuperää ja valmistusolosuhteita. Tavoitteena on, ettei muotia enää tehtäisi ympäristön ja ihmisoikeuksien kustannuksella ja esimerkiksi jo hankituista tuotteista pyrittäisiin pitäämään huolta.

Minulle henkilökohtaisesti vastuullisuus tarkoittaa halua toimia hyvin ja oikein, kulmia oikomatta, jatkuvaa asioiden selvittämistä ja oppimista – myös ekologisuutta ja eettisyyttä. En voisi tehdä tuotteita, joiden takana en voisi ylpeänä seistä, mutta se ei tarkoita, etteikö aina voisi tehdä jotain vieläkin paremmin.

Vernadan toiminnassa vastuullisuus tarkoittaa ennen kaikea tekoja tuoteturvallisuuden ja kestävän laadun eteen, mutta myös paljon muuta. Se tarkoittaa pitkäaikaista kehittämistyötä, materiaalituntemusta sekä jatkuvaa oppimista ja kehittymistä. Se tarkoittaa omien valmistustapojen kehittämistä ja hiomista sekä laadun tarkkailua. Se tarkoittaa vastuullisten materiaalitoimittajien ja yhteistyökumppaneiden etsimistä ja tapaamista. Se tarkoittaa laadukkaiden ja kestävien luonnonmateriaalien valintaa, jotta saadaan pitkäikäisiä, käyttöä kestäviä tuotteita. Se tarkoittaa matariaalihukan vähentämistä, ylijäämän kierrättämistä, pakkausmateriaalivalintoja ja korujen huoltamista. Se tarkoittaa mahdollisuuksien mukaan myös tutustumista materiaalitoimittajien valmistusprosesseihin, jätteenkäsittelyyn ja työoloihin. Yksinyrittäjänä se tarkoittaa myös omasta työkyvystä huolehtimista, ehkä joskus tulevaisuudessa myös toisten.

Nämä asiat on nyt koottu Vernadan vastuullisuussivulle. Minulla oli ilo saada vastuullisuustekstin laadintaan apua Maj-Lis Viitaselta (Upcycler Helsinki Oy), joka muotoili irralliset asiat yhtenäiseksi tekstiksi.

Lue lisää vastuulisuudesta Vernadan vastuullisuussivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *