14.1.2017 – Vernadan vuosi 2016 ja mitä vuosi 2017 tuo tullessaan

Näin alkuvuodesta on hyvä tehdä jonkinlaista yhteenvetoa kuluneesta vuodesta. Mitä hyvää on saavuttanut, mitä tärkeää on oppinut, mitä täytyy karsia ja mitä pyrkiä tekemään paremmin, jotta onnistuu jatkossa entistä paremmin.

Vernadalla on takanaan vauhdikas, työntäyteinen vuosi. Paljon mahtuu vuoteen onnistumisia, mutta myös vastoinkäymisiä, jotka ovat tehneet vuodesta haasteellisen. Onneksi vaikeudet on tehty voitettaviksi ja uusi vuosi näyttääkin valoisammalta.

Pitkin vuotta Vernada uudistui ulkoisesti monella tavalla. Uudistettu graafinen ilme näkyi nyt niin uudessa messuilmeessä kuin painetuissa materiaaleissa sekä sähköisessä ulkoasussa. Graafisen uudistuksen rinnalla uudistui myös Vernadan pitkään päivittämättä olleet vanhat verkkosivut www.vernada.net. Tämän uudistuksen toteutti Mainostoimisto Värikäs Oy Tampereelta ja pitkään odotettu verkkokauppauudistuskin toteutui vaihtuen Vilkkaan verkkokauppapohjaan osoitteessa www.vernada-puoti.fi. Nämä uudistukset näkyvät myös teknisesti toimivampina ratkaisuna mm. mobiililaitteissa.

Verkkokaupan siirrossa tuli vastaan monenlaisia ongelmia ja kaupan julkaisu venyi syksystä lopulta kiireiselle joulusesongille. Tämän takia myös kaikki uutuustuotteet saivat odottaa pitkään verkkokauppaan pääsyä ja mm. sähköposti oli jonkin aikaa verkkokaupan rinnalla pois käytöstä. Suurimmat hankaluudet on kuitenkin nyt voitettu ja uutuuksia alkaa vihdoin tulla vähin erin kauppaan. Omat haasteensa tuo uuden, aiempaa monimutkaisemman verkkokaupan käytön opiskelu, mutta sekin sujunee vähän kerrassaan paremmin ja paremmin.

Joulukuussa julkaistiin myös pitkään haaveena ollut Vernada-esittelyvideo, jossa pääset näkemään mm. monitoimikorujen yhdistelmäesimerkkejä: https://www.youtube.com/watch?v=EpfbFoHm1xk. Videon toteutti Katja Lösönen Photography

Viime vuonna Vernadalla oli ensimmäistä kertaa myös palkattuna yksi työntekijä kolmen kiireisen kesäkuukauden ajan, mikä helpotti suunnattomasti kiireitä, mutta myös toi omat haasteensa. Tilaa ei vanhalla pajalla oikein ollut kahdelle. Nyt myös ainainen tilanpuute on ratkaistu vuokraamalla työtilat kodin ulkopuolelta. Uudet, isommat työtilat antavat toiminnalle mahdollisuuden jatkaa kasvua. Vernadan Puoti & Paja löytyy Mustasaaren Helsingbystä ja toistaiseksi se on auki sopimuksen mukaan ja jatkossa pyrin pitämään kauppaa auki noin kerran viikossa.

Vernada on kiertänyt ahkerasti messuja ja on ollut ilo todeta pitkin vuotta todeta, että Vernada on aiempaa tunnetumpi merkki ja niin monet asiakkaat palaavat aina uudestaan ja uudestaan asiakkaikseni. Messuosastoilla on toisinaan väkeä jopa ruuhkaksi asti ja koitan aina tehdä parhaani, että ehdin palvelemaan teitä kaikkia.

Vernadalla on ollut myös mielenkiintoinen yhteistyöprojekti yhdessä Seinäjokisen Rustoopuori Shop – Taito Etelä-Pohjanmaan kanssa: Suomi 100 vuotta-juhlatuote: suomalainen <3 -nahkarannekoru on juuri julkaistu ja sitä myy yksinoikeudella Rustoopuori ja muut TaitoShopit.

Pari vuotta jatkunut satsaus laadukkaampiin korumateriaalin mm. korumetallien osalta kantaa nyt hedelmää hyvänä asiakaspalautteena. Jatkan siis hyväksi havaitulla tiellä ja jatkan laadun kehittämistä edelleen.

Myös muu tuotekehitystyö jatkuu edelleen mm. uusien osien sekä tuotteiden suunnitteluna, mutta myös kokonaisuuden suunnitteluna. Tavoitteena on saada entistä selkeämpi mallisto, joten joitain vanhoja malleja tulee myös karsiutumaan valikoimista pois ja uutta, yhtenäisempää tulee tilalle. Uusimpana kokonaisuutena valikoimiin on tullut upea laserleikattu nahkakorumallisto.

Loppuvuodesta aloitin myös Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon opinnot, jotka omalta osaltaan auttavat kirkastamaan yrityksen tulevaisuutta. Tarkempaa tutkailua niin yrityksen talouden, kuin vision, misson, arvojen sekä strategian parissa.

Mutta elämä ei saa olla pelkkää työntekoa, joten yksi tämän vuoden tavoitteista on panostaa myös omaan hyvinvointiin, jaksamiseen sekä ihmissuhteisiin. Minä olen yritykseni tärkein elementti jasiksi minun on pysyttävä toimintakunnossa.

Kaiken kaikkiaan Vernada tarvitsee nyt keskittymistä oikeisiin asioihin pitkin kuluvaa vuotta, kuin tulevaisuudessakin. Mutta pohja on hyvä ja vakaa – siitä ponnistetaan pitkälle!

Hyvää tätä vuotta ja pitäkää itsestänne ja rakkaistanne huolta!

Anne, Vernada